Intertoys toch failliet: winkels blijven nog even open

DEN HAAG - Speelgoedketen Intertoys is failliet verklaard. Nadat eerder door de bewindvoerders uitstel van betaling was aangevraagd, is nu toch gevraagd om dit om te zetten naar faillissement. De winkels blijven voorlopig open, er wordt nog gekeken naar een doorstart.

Intertoys bevindt zich al langer in zwaar weer. Gehoopt werd op herstel tijdens de feestdagen, maar de oplages vielen erg tegen door stuntacties van supermarkten. Zij verkochten tijdens de feestdagen speelgoed voor spotprijzen, wat voor Intertoys het faillissement heeft ingeleid. Ook heeft Intertoys last van concurrentie van webwinkels, Action en Kruidvat.

Ondanks dat de winkels voorlopig openblijven, is een van de klanten die donderdag met haar kinderen aan het winkelen is teleurgesteld. 'Het blijft toch het fijnste om in de winkel je speelgoed te kopen in plaats van online', vertelt Melanie Den Uijl. 'Als je met je kinderen in de winkel bent zie je namelijk meteen of ze speelgoed leuk vinden of niet. Je kan het aanraken en goed bekijken. Je ziet dan toch meteen of het speelgoed in de smaak valt, kinderen rennen er met blije koppies op af.'

Medewerkers mogelijk baan kwijt

Bij de speelgoedketen werken ruim 3.000 medewerkers over 286 winkels en twee distributiecentra. Zij dreigen hun baan kwijt te raken. Een medewerker vertelt Omroep West dat het niet duidelijk is in hoeverre de voorraad in de winkel nog aangevuld en vernieuwd wordt.

Deel dit artikel: