'Een compleet verkeerd signaal', Nijmegen baalt van weren fans door HIJS Hokij

DEN HAAG - Het bestuur van de Nijmeegse ijshockeyclub Devils is niet blij met het besluit van het Haagse HIJS Hokij om Nijmeegse supporters te weigeren bij de wedstrijd die dinsdagavond op het programma staat. 'Het is een compleet verkeerd signaal en vergroot de discussie', laat het bestuur van Devils weten.

De Haagse club nam het besluit om Nijmeegse fans te weren naar aanleiding van de ongeregeldheden begin deze maand rond de bekerfinale in Den Haag. Het bestuur van Devils keurt de beslissing van HIJS af.

'Een eenzijdig besluit zonder dat er overleg is geweest, zonder dat er ook maar enig contact was over welke maatregelen er zijn genomen en wat de actuele situatie is,' zo laat het bestuur weten in een verklaring.

'Te snel met de vinger gewezen'

'In plaats van overleg over hoe dit in de toekomst te voorkomen, neemt Den Haag dit standpunt in. Er is te snel met vinger in de richting van Devils gewezen', meent het bestuur van Devils. 'Inmiddels beschouwt de Nijmeegse politie het als een incident dat overal had kunnen gebeuren en is er geen reden om aan te nemen dat er een herhaling zou komen.'

Volgens de Nijmegenaren zou juist het toelaten van de 'echte' supporters, waarmee geen problemen zijn geweest, het beste signaal zijn geweest richting de buitenwacht. De club zegt niets anders te kunnen doen dan zich neer te leggen bij het besluit van HIJS. 'Maar onder protest.'

Meer over dit onderwerp:
HIJS HOKIJ DEN HAAG IJSHOCKEY NIJMEGEN
Deel dit artikel: