Verdachte moord Herenstraat Den Haag na jaren opgepakt in Brazilië

DEN HAAG - Robertico I., bijnaam Tico, is na jaren op de vlucht te zijn geweest aangehouden in de buurt van de Braziliaanse stad São Paulo. I. zou in 2015 Jursley Cijntje hebben doodgeschoten bij Café La Suegra in de Haagse Herenstraat. Een ander raakte daarbij gewond. I. was sinds de schietpartij spoorloos.
De 37-jarige Tico is afkomstig uit Curaçao. Hij werd aangehouden in het bezit van meer dan 83.000 xtc-pillen in een appartement dat hij huurde in São Vicente, zo'n 45 kilometer ten zuiden van São Paulo.
Braziliaanse media meldden dat hij na een twee maanden durend politieonderzoek wegens drugscriminaliteit is opgepakt. Hij zou drugs smokkelen en via de haven van Santos naar klanten in de metropolen Rio de Janeiro en São Paulo sluizen.

Internationaal arrestatiebevel

De politie zag dat er ook een internationaal arrestatiebevel van Interpol tegen Tico loopt en dat de Nederlandse politie een beloning voor tips voor zijn aanhouding heeft uitgeloofd. Volgens de Braziliaanse advocaat van Tico ontkent hij elke betrokkenheid bij die schietpartij.
Justitie in Nederland had 15.000 euro beloning uitgeloofd voor de gouden tip over de verblijfplaats van I. In deze zaak werd in maart de 43-jarige Mildred M. vrijgesproken. Zij werd ervan verdacht Tico te hebben geholpen bij zijn vlucht naar het buitenland.
Naar Nederland?

Het Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag is op de hoogte van de aanhouding van I. Het is nog niet duidelijk of en wanneer I. naar Nederland komt. 'We gaan nu kijken wat de mogelijkheden zijn', aldus een woordvoerder.
LEES OOK: