Uitslaande brand verwoest zwembad De Boetzelaer in Monster

MONSTER - In zwembad De Boetzelaer in Monster heeft donderdagavond een zeer grote brand gewoed. De vlammen sloegen uit het pand. Het gebouw is volledig verwoest.
Het zwembad aan de Madeweg was al gesloten toen de brand uitbrak. Er was niemand meer in het pand aanwezig. Er zijn geen gewonden. De rook ging door de wind richting Den Haag. De brandweer vroeg mensen ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten.
Tekst loopt verder onder tweet

Volgens de woordvoerder is de brand ontstaan in een flessenautomaat. 'Er is een rookgasexplosie geweest in het pand en we kunnen niet naar binnen, dus het blussen gaat een behoorlijke klus worden.'

Gebouw volledig in brand

De rook is in het pand geëxplodeerd doordat er weinig zuurstof was. 'Hierdoor was het voor brandweermannen gevaarlijk om naar binnen te gaan', legt de woordvoerder uit. De brandweer moest de brand van buitenaf blussen. 'Er vliegen allemaal vonken door de lucht', meldde een verslaggever van Omroep West.
De eerste melding kwam even na 22.30 bij de brandweer binnen. Direct werd groot materieel ingezet. Iets na 23.30 uur moest de brandweer toezien hoe het hele gebouw in brand stond. Alle inspanningen waren er vervolgens op gericht omliggende gebouwen te beschermen.
Tekst loopt verder onder tweet

Verbouwing

Het zwembad was bezig met een verbouwing. In januari maakte het peuterbadje plaats voor een nieuwe waterspeeltuin. In maart zou de verbouwing klaar zijn.