Onderzoek branden en knallen Voorburg: auto in beslag genomen

LEIDSCHENDAM-VOORBURG - De politie heeft in de Van Everdingenstraat in Voorburg zaterdag een auto in beslag genomen. Een woordvoerder zegt dat dit is gebeurd 'in het onderzoek naar de autobranden en knallen' die Leidschendam-Voorburg al enige tijd teisteren. De woordvoerder wil niet zeggen of er ook iemand is aangehouden. 'Daarover wil ik geen uitspraken doen in verband met het onderzoek', zegt ze.

Het is al langere tijd onrustig in de gemeente. In een paar weken tijd gingen zes auto's in vlammen op, en ook een haspelwagen moest het ontgelden. Eveneens werden her en der brievenbussen opgeblazen, waarschijnlijk met zwaar vuurwerk.

Een van de auto's die in vlammen opging was een politiewagen. Dat gebeurde ook in de Van Everdingenstraat toen agenten bezig waren met het ontmantelen van een hennepkwekerij.

Verdacht object in kelder

In diezelfde straat werd enkele dagen later een portiek ontruimd omdat er in een van de kelderboxen 'een verdacht object' was gevonden. Daar kwam ook een explosievenverkenner van de politie bij kijken.

De woordvoerder van de politie wil over de inbeslagname van zaterdag verder niets kwijt. Alles 'in het belang van het onderzoek'.

Deel dit artikel: