Veel overtredingen bij grote handhavingsactie in Haagse Schilderswijk

Veel politie en handhaving bij grote controle in Den Haag
Veel politie en handhaving bij grote controle in Den Haag © Regio15
DEN HAAG - Bij een handhavingscontrole vrijdagavond in de Haagse Schilderswijk heeft de HTM 107 reizigers bekeurd omdat ze geen geldig vervoersbewijs hadden. De HTM controleerde onder andere bij het Hobbemaplein, het Paletplein en de Jacob Catsstraat.
De politie deelde 33 bekeuringen uit wegens bellen tijdens het rijden, rijden onder invloed en te hard rijden. Ook stonden 125 auto's in de wijk geparkeerd zonder dat er parkeergeld was betaald. 39 auto's stonden verkeerd geparkeerd.
De Haagse pandbrigade trof in acht panden misstanden aan, zoals illegale bouw en achterstallig onderhoud. Van negen personen wordt onderzocht of ze illegaal in een huis wonen. Tijdens de actie werd er in een woning een hennepplantage met honderden planten aangetroffen.

Horeca ook in de fout

Bij alle acht horecazaken die bezocht zijn door het horecateam werden misstanden aangetroffen, variërend van  binnen roken tot het niet in orde zijn van vergunningen. De controles werden uitgevoerd door gemeente Den Haag, politie, brandweer, HTM, Stedin en Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).