20 jaar cel en vrijspraak voor brute roofmoord op 85-jarige Haagse Ans van der Meer

DEN HAAG - De rechtbank in Den Haag heeft Paulus O. (44) dinsdag veroordeeld tot 20 jaar cel voor de roofmoord op Ans van der Meer. Mede-verdachte Najma Z. werd vrijgesproken van de moord. Zij kreeg wel 9 maanden voor witwassen, omdat ze sieraden van Ans had verkocht. De rechter noemde de roofmoord 'een trieste zaak'.
Het Openbaar Ministerie (OM) eiste eerder 16 jaar cel tegen het duo. Volgens de rechter deed deze eis 'geen recht aan de zeer gewelddadige overval'. 'O. heeft geweten en gewild dat mevrouw het niet zal overleven', zei de rechter. Hoewel Z. de schijn tegen zich had, was er geen bewijs dat zij in het huis was geweest. Daarom werd zij vrijgesproken voor de overval.
De 85-jarige Ans van der Meer werd op 30 juni 2017 dood gevonden in haar appartement aan de Louis Davidsstraat in de Haagse wijk Loosduinen. Ze was op zeer gewelddadige wijze om het leven gebracht. Haar borstbeen, borstwervel, negen ribben en neus waren gebroken. In haar mond zat een kledingstuk. Haar polsen waren vastgebonden aan de verwarmingsbuizen. De buit van de overval bestond uit bankpassen, sieraden, horloges en gouden tientjes. Ze zouden met de opbrengst op vakantie zijn gegaan.

Overval Stieltjesstraat

Paulus O. en Najma Z. werden vrijgesproken van een overval in de Stieltjesstraat in Den Haag in 2016. Daarbij werd een gehandicapt echtpaar overvallen. Volgens de rechter was er in deze zaak onvoldoende bewijs.