Aangifte wegens beledigende pop bij as-Soennah moskee

DEN HAAG - Stichting as-Soennah gaat aangifte doen wegens het plaatsen van een kwetsend spandoek en een etalagepop bij de As-Soennah-moskee op zondag. Dat liet voorzitter Abdelhamed Taheri van de stichting maandag weten.
De anti-islamiseringsbeweging Pegida heeft toegegeven verantwoordelijk te zijn voor de actie. De stichting van de moskee gaat dinsdagmiddag de aangifte doen in Den Haag.
Volgens Taheri heeft de recherche inmiddels onderzoek gedaan bij de moskee. De moskee heeft beelden van beveiligingscamera's aan de politie overgedragen. Op de beelden komen een vrouw en twee mannen redelijk herkenbaar in beeld, zegt Taheri. 'Ook het kenteken van de auto waarmee ze aan kwamen rijden, kun je goed zien.'
Etalagepop
Op het geplaatste spandoek waren beledigende teksten geschreven aan het adres van de profeet Mohammed. Naast het spandoek was een etalagepop in Arabische kleding, half ontbloot en voorzien van een baard, met in het kruis een babypop geplaatst.
Pegida wil met de actie een statement maken omdat de organisatie boos is dat verzoeken om bij moskeeën in Den Haag te mogen demonstreren elke keer worden afgewezen.