Overvallers juwelier Leidschendam waren goed voorbereid

LEIDSCHENDAM - De overval op juwelier Siebel in Leidschendam was goed voorbereid. De daders waren volgens de politie op de hoogte van de omgeving en de werkwijze binnen het filiaal. Een eerdere uitzending van Team West leverde nog geen aanhoudingen op. Daarom wordt er nog een keer aandacht aan de zaak besteed.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 18 juni. Meer zaken zijn hier vinden.
Op zaterdag 9 februari even voor 10.00 uur zijn twee medewerksters bezig met opstartwerkzaamheden, waaronder het leegmaken van de kluis om daarna sieraden in de vitrines te zetten. Plotseling staan er twee donker geklede mannen in de winkel. De medewerksters worden bedreigd en moeten de kluis openmaken.
Eén van de overvallers haalt vervolgens de kluis leeg en stopt de sieraden en het geld in een donkere sporttas. Ondertussen moet één van de slachtoffers in de winkel een aantal vitrines openmaken. Vervolgens haalt de overvaller de sieraden eruit. Na ongeveer een kwartier vertrekken de twee via de achterdeur.

Dikke en dunnere man

De overvallers vluchten waarschijnlijk via het bouwterrein aan de achterkant van de winkel naar de Burgemeester Banninglaan. Op het fietspad richting de Burgemeester Keijzerlaan loopt één van de mannen bijna een fietser omver. De politie hoopt dat er meer getuigen zijn die de twee op zaterdag 9 februari rond 10.15 uur hebben zien vluchten.
De verdachten zijn zo goed als in het donker gekleed. Ze zijn niet al te lang en de één is een stuk dikker dan de ander. Dat is een combinatie die mensen iets kan zeggen. Beide mannen spraken Nederlands met een licht accent. Ze hadden een donkere sporttas bij zich.

Goede voorbereiding

De daders kunnen ook voor de overval al zijn gezien in de buurt van de winkel. Volgens de politie waren ze goed voorbereid en waren ze op de hoogte van de omgeving en de werkwijze binnen het filiaal. Eerder die zaterdagochtend hebben ze aan de achterkant van de winkel een raam geforceerd. Ze zijn ongezien naar binnen gegaan en hebben in de CV-ruimte op de eerste verdieping gewacht tot ze konden toeslaan.
De twee medewerksters die de winkel gaan openen, zijn ervan overtuigd dat ze alleen in het pand zijn. Nadat ze het alarm hebben uitgeschakeld, gaan ze aan de slag met de opstartwerkzaamheden, waaronder het openen van de kluis. Op dat moment komen de overvallers plotseling tevoorschijn.

Buit gevonden

Na de overval is in het Elzenburgerbos in Rijswijk, vlakbij Event Plaza, een deel van de buit teruggevonden. De sieraden waren deels verbrand, maar nog wel te herleiden naar de juwelier in Leidschendam. De politie hoort het graag als iemand iets opvallends heeft gezien in de omgeving van het bos, dat met het achterlaten van de sieraden te maken kan hebben

Was u getuige of herkent u de overvallers?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Bel het Team Criminele Inlichtingen: 06-57876279
Tip de politie via WhatsApp: 06-10000012
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem