ANWB: 'Afsluiting Haagse Koningstunnel leidt tot vertraging'

GELDERSWOUDE - De sluiting van de Koningstunnel leidt tot aardig wat vertraging voor automobilisten die Den Haag via de A12 binnen willen komen. Op dinsdagmorgen rond negen uur was de vertraging zo'n drie kwartier. Dat zegt de ANWB.

Eerder nog werd gedacht dat de afsluiting van de Koningstunnel, die zeven maanden zal duren, niet zou leiden tot een verkeerschaos. Maar volgens de ANWB is er wel degelijk sprake van vertraging, vooral op de A12 vanuit Utrecht. Omdat er weinig andere toegangswegen zijn om Den Haag in te komen, stromen ook de omleidingsroutes vol.

Wat andere toegangswegen betreft noemt de ANWB met name het gebied rond de Sportlaan en de Segbroeklaan waar ook nog werkzaamheden plaatsvinden. Deze zouden volgens de website van de gemeente Den Haag eind april klaar moeten zijn. Als die klaar zijn hoopt de ANWB dat de vertragingen minder zullen worden.


Gemeente blijft wegen in de gaten houden

De gemeente Den Haag zegt in een reactie de wegen in de gaten te houden en zonodig maatregelen te nemen. Zo is er ook een verklaring voor de drukte van dinsdagmorgen: 'De dinsdagen en donderdagen zijn doorgaans de drukste dagen voor het verkeer in onze stad. Meerdere kleine incidenten (zoals een botsing tussen twee bussen en een fout geparkeerde vrachtwagen) op de hoofdwegen tijdens de ochtendspits hebben tot extra drukte geleid.'

De gemeente raadt automobilisten aan om de omleidingsroutes aan te houden.

Meer over dit onderwerp:
DEN HAAG KONINGSTUNNEL AFSLUITING VERKEER
Deel dit artikel: