Grote drukte bij Rijswijks Intertoysfiliaal dat binnenkort sluit

DEN HAAG - Een lange rij 's morgensvroeg voor de deur van de Intertoys aan de Willemstraat in Rijswijk. Zaterdag is de opheffingsuitverkoop gestart van de Intertoysfilialen die half mei hun deuren moeten sluiten.
Nadat de deuren open gaan staat de rij even later voor de kassa. De wachttijd loopt op tot 45 minuten. De drie filiaalmedewerksters hebben het ontzettend druk. Sommige klanten staan al die tijd in de rij voor een puzzel, maar zijn er blij mee. Anderen komen met tassen vol naar buiten. 'Je moet je kinderen een beetje verwennen,' zegt een man met een tas vol speelgoed.
Een jongen komt blij met twee doosjes star Wars-lego naar buiten. 'Deze was eerst 25 euro, en nu 17. Dat scheelt best,' zegt hij. Maar veel andere mensen keren bij het zien van de drukte in de winkel meteen weer om. 'Daar ga ik echt niet op wachten,' zeggen twee vrouwen op de drempel van de zaak, en draaien zich om.

Zes winkels dicht

In onze regio moeten zes filialen dicht. Speelgoedketen Intertoys werd ruim twee weken geleden failliet verklaard. De curator van de failliet verklaarde speelgoedwinkelketen maakte vrijdag echter bekend dat de Portugese investeerder Green Swan met een deel van de winkels van de speelgoedketen een doorstart maakt. Dat gaat om 220 filialen, in totaal sluiten in Nederland 91 filialen.