Haagse badmintonners DKC lopen landstitel mis in zinderende finale

Badmintonshuttle.
Badmintonshuttle. © Orange Pictures
DEN HAAG - In een ongelooflijk spannende finale zijn de badmintonners van het Haagse DKC er niet in geslaagd de landstitel te pakken. Omdat het 4-4 stond na de reguliere potjes was een golden game noodzakelijk. In die golden game was tegenstander Duinwijck uit Haarlem met 21-13 te sterk voor DKC.
Voor het eerst in tientallen jaren was een 'golden game' nodig om de beslissing te brengen in de strijd om de Nederlandse titel.
Na acht partijen was de stand in de Maaspoort in Den Bosch nog altijd in evenwicht (4-4). Michiel Kruijt en Alyssa Tirtosentono dwongen namens DKC, de club van Nederlands kampioen Mark Caljouw, een beslissingsduel af door Ties van der Lecq en Debora Jille met 21-16 21-16 te verslaan.

Allesbeslissend

Een half uur later moesten Kruijt en Tirtosentono in de golden game weer aan de bak, dit keer tegen het topduo Jacco Arends/Selena Piek. Dat koppel bezorgde Duinwijck de 26e landstitel door de allesbeslissende game met 21-13 te winnen. Het leidde tot een uitbundig feest in de Maaspoort van de supporters in het oranje.