Man springt van flat en neemt mogelijk dochter (4) mee met sprong

ALPHEN AAN DEN RIJN - De politie heeft donderdagochtend een gewonde man en een gewond kind gevonden onder aan een flat in de Argostraat in Alphen. De man is door hulpverleners gereanimeerd, maar bezweek ter plaatse aan zijn verwondingen. De politie houdt er ernstig rekening mee dat het om zelfmoord gaat, waarbij niet kan worden uitgesloten dat de man het kindje heeft meegenomen bij zijn sprong.

Het meisje, de 4-jarige dochter van de man, is buiten levensgevaar en wordt op dit moment in het bijzijn van haar moeder in het ziekenhuis aan haar verwondingen behandeld. Ze woont bij haar moeder in een gemeente buiten Alphen.

Agenten onderzoeken de exacte toedracht. Op het politiebureau aan de Kees Musterstraat in Alphen wordt slachtofferhulp aangeboden voor mensen die daar in verband met het incident behoefte aan hebben.

'Een doffe klap'

De man die donderdagochtend van de Argoflat sprong, woonde in die flat. Hij zou even voor 6.30 uur van de tweede verdieping zijn gesprongen. Er zijn weinig mensen die iets gezien hebben donderdagochtend. De meesten lagen te slapen. Sommigen hoorden of zagen de hulpdiensten. Eén bewoner, die anoniem wil blijven, was wél wakker. Hij hoorde rond half zeven iets: 'Een doffe klap.'

De man stond op dat moment op het punt om naar zijn werk te gaan. Toen hij naar beneden keek zag hij de man liggen. 'Ik moest drie keer kijken of het echt was.' Even twijfelde hij of hij wel naar beneden moest gaan. Hij besloot wél te gaan en belde de politie. Het gesprek begon om 6.27 uur en duurde acht minuten, blijkt uit zijn telefoongegevens die hij heeft laten zien.

'Ze bleef maar roepen: papa, papa'

Beneden zag hij dat zijn oom en een vrouw zich ontfermden over het slachtoffer. Hij vertelt over het kind: 'Ze bleef maar roepen: papa, papa.' Toen de hulpdiensten er waren werd de man gereanimeerd. Maar de hulp mocht niet meer baten en hij overleed op straat.

De man die, volgens de politie, een einde aan zijn leven maakte woonde er nog maar kort, vertelt een buurman. Hij zou in scheiding liggen. Zijn dochter woonde bij haar moeder, in een gemeente buiten Alphen aan den Rijn, meldt de gemeente. 'Ze was wel regelmatig bij haar vader.'

Zwaar aangedaan

De buurman hoorde het nieuws pas aan het eind van de middag en is zwaar aangedaan. 'Gisteren zag ik hem nog in de lift.' En toen was er nog niets aan hem te merken. 'Ik wist niet eens dat hij depressief was.'

Zelf hulp nodig? Dan kun je contact opnemen met Stichting 113 Zelfmoordpreventie via 0900 0113 en 113.nl. Stichting 113 Zelfmoordpreventie is 24/7 beschikbaar.

Meer over dit onderwerp:
ZELFMOORD POLITIE ALPHEN AAN DEN RIJN
Deel dit artikel: