CPC-medailles omgesmolten voor een goed doel

De CPC Loop in 2018
De CPC Loop in 2018 © Richard Mulder
DEN HAAG - De 41.000 medailles die zijn overgebleven na het afgelasten van de CPC Loop in Den Haag worden omgesmolten. Het materiaal wordt opnieuw gebruikt. Dat laat de organisatie van de hardloopwedstrijd weten aan Omroep West.
'Heel erg zuur', zo noemde Mario Kadiks, directeur van de CPC Loop, de situatie na het afgelasten van de hardloopwedstrijd. De organisatie buigt zich de komende tijd over de vraag hoe het nu verder moet. Voor de overgebleven medailles is er dus al een plan. De opbrengst van de gerecyclede medailles zal de organisatie doneren aan een goed doel.
'Welk goed doel hebben wij nog niet besloten', zegt Sigrid van der Toorn van de organisatie. Ook is nog niet bekend welk bedrijf de medailles gaat verwerken en waarvoor het materiaal wordt hergebruikt. 'Wij kunnen de medailles voor volgend jaar niet meer gebruiken, omdat er een jaartal op staat.'

Compensatie

De organisatie denkt daarnaast nog na over een mogelijke compensatie voor de lopers. Eerder werd bekend dat de gedupeerde lopers hun inschrijfgeld niet terugkrijgen.