Extra verkeerslicht en ontsluitingsweg voor gevaarlijke kruising Zoetermeer

ZOETERMEER - Er komt op korte termijn een apart verkeerslicht voor vrachtwagens en fietsers die op de Eerste Stationsstraat in Zoetermeer rechtsaf slaan. Dat zei wethouder Marc Rosier tijdens een actie van zo'n zestig omwonenden en scholieren op de kruising van de Eerste Stationsstraat met de Karel Doormanlaan.
Ook gaat de gemeente kijken of een ontsluitingsweg vanaf het industrieterrein eerder kan worden aangelegd. Het is op die plek volgens de bewoners levensgevaarlijk. Vorige week vrijdag raakte een fietser ernstig gewond bij een aanrijding met een vrachtwagen. Een week daarvoor gebeurde op dezelfde plek ook een ongeluk met een vrachtwagen en fietser. De gemeente besloot daarop de fietsstroken op de Eerste Stationsstraat af te sluiten.
Volgens de bewoners is er al tien jaar een onveilige situatie. Er zijn volgens een buurtbewoner de afgelopen jaren al veertien ongelukken gebeurd. De bewoners zijn ook boos dat de fietsstroken zijn afgesloten en dat de vrachtwagens van het industrieterrein gewoon door kunnen rijden.