'Haags bedrijf dat safehouses voor politici en getuigen leverde, hielp ook criminelen’

DEN HAAG - Informatie over adressen van zogenaamde safehouses - zwaarbeveiligde woonhuizen of appartementen waar de politie bedreigde personen, zoals undercoveragenten en informanten onderbrengt - is mogelijk in criminele handen. Daardoor kunnen bewoners van safehouses gevaar lopen, meldt De Telegraaf.

Bij het onderzoek naar Haagse 'spookwoningen', waarvoor begin maart invallen zijn gedaan in de Haagse wijk Ypenburg staat SMS Facility Group centraal. Deze landelijk werkende vastgoedbeheerder zou ook  'safehouses' voor bedreigde politici en mogelijk zelfs bedreigde getuigen regelen. Dat bevestigen bronnen binnen de vastgoedwereld en de politie aan de krant.

Bij die invallen begin maart werden drugs en 6,5 miljoen euro aan contanten gevonden. Directeur Satishkoemar F. (43) van SMS Facility Group zit vast op verdenking van witwassen. Het lijkt dat zijn bedrijf de schakel is tussen de eigenaar van dure appartementen in Ypenburg en de bewoners, van wie er elf vastzitten.

Donovan A. werkt bij politie

SMS Facility is ook een van de bestuurders van een ander bedrijf, Alpha Business Solutions uit Rijswijk. De twee andere partijen binnen Alpha Business Solutions worden vertegenwoordigd door Anthony van H. (57) uit Zoetermeer en Donovan A. (36) uit Rijswijk, aldus De Telegraaf.

Donovan A. werkt op het hoofdbureau van de Nationale Politie in Den Haag aan de Nieuwe Uitleg. Hij heeft een belangrijke functie binnen de directie van de afdeling Facility Management (FM) die gaat over vastgoed en huisvesting binnen het korps. Ook leidde hij een project om politiekleding te recyclen, daarmee kwam hij landelijk in het nieuws.

Altijd geheim

Huizen waar de overheid bedreigde getuigen, informanten, maar ook politici, bestuurders of journalisten onderbrengt, horen te allen tijde geheim te zijn.

LEES OOK: Spookbewoning 'crimineel' en 'ondermijnend', maar wat is het nou precies?

Deel dit artikel: