Mishandelaars ober in Praag officieel aangeklaagd voor poging tot moord

Still uit camerabeelden van de mishandeling in Praag | Bron: NOS
Still uit camerabeelden van de mishandeling in Praag | Bron: NOS
DEN HAAG - De twee broers uit Den Haag die vorig jaar een ober in Praag in elkaar zouden hebben geslagen, zijn maandag officieel in staat van beschuldiging gesteld. Ze worden verdacht van poging tot moord. Het Tsjechische Openbaar Ministerie sprak daar eerder ook al van.
Als de broers schuldig worden bevonden, kunnen ze tot achttien jaar gevangenisstraf krijgen. Het is nog niet bekend wanneer ze worden voorgeleid.
De mannen waren in april betrokken bij een vechtpartij. Ze maakten deel uit van een groep die op een terras hun eigen bier dronken. Een ober sprak ze daar op aan en vroeg ze om weg te gaan, waarna een opstootje ontstond. Ober Miroslav wilde ingrijpen en werd vervolgens geschopt en geslagen. Daardoor liep hij een hersenbloeding, een gebroken kaak, een gebroken oogkas en een verbrijzelde enkel op.

Rest van de groep

Drie mensen uit de groep kregen voorwaardelijke celstraffen. Twee anderen konden vertrekken omdat ze juist hadden geprobeerd de boel te sussen. De mishandeling leidde in Tsjechië en Nederland tot grote verontwaardiging.