Familie kan reis vergeten nadat dief hun tas steelt

DEN HAAG - Een familie is in de trein bij station Den Haag HS de dupe geworden van een dief, die hun rugtas met reisdocumenten en geld heeft gestolen. Daardoor kon hun geplande reis niet doorgaan. Vlak na de diefstal is er geld opgenomen met hun pinpas. Daarbij is de verdachte duidelijk in beeld.

Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 19 maart. Meer zaken zijn hier vinden.

UPDATE: Dankzij tips na de uitzending is de identiteit van de verdachte bekend geworden. Hij is aangehouden.
 
De slachtoffers zitten op vrijdag 2 november 's morgens vroeg in de trein van Schiphol naar Brussel. Ze hebben zes koffers, een aantal dozen en een rugtas bij zich en zitten daarom in een tussenstuk van de trein vlakbij de deur. Tijdens de reis zien ze een man een aantal keer door de trein heen en weer lopen.

Vlak voordat de trein aankomt op station Den Haag HS, komt de man bij de deur staan. Hij laat wat muntgeld vallen en één van de familieleden helpt hem met het oprapen daarvan. Op dat moment is het de man waarschijnlijk gelukt om de rugzak te stelen, want zodra de deuren dicht zijn en de trein weer rijdt, blijkt die te zijn verdwenen.

Geld opgenomen

Nog voordat de pinpas die in de tas zat is geblokkeerd, is er al 250 euro opgenomen bij een geldautomaat aan het Jonckbloetplein in Den Haag.  In de tas zat verder een behoorlijk geldbedrag. Ook is de familie hun reisdocumenten kwijt, waardoor de geplande reis niet kon doorgaan.

Meer over dit onderwerp:
OPGELOSTE ZAKEN
Deel dit artikel: