Politie waarschuwt voor oefening met wapens

Hulpverleners in Utrecht op de plek van het schietincident.
Hulpverleners in Utrecht op de plek van het schietincident. © ANP
BODEGRAVEN - De politie Gouda houdt donderdag een oefening met wapens op de openbare weg in Bodegraven. Het korps meldt op Twitter dat die schrikreacties kan veroorzaken, 'vanwege de gebeurtenissen in Utrecht en Nieuw-Zeeland'. Afgelopen maandag werden in Utrecht op klaarlichte dag drie mensen in een tram doodgeschoten door de 37-jarige Gökmen T., drie raakten zwaargewond.
Politieoefeningen zijn nodig omdat trainen op de openbare weg 'een andere dimensie geeft aan de training voor het personeel', licht de politie toe. Wegens de recente gebeurtenissen zullen 'onze trainers direct kenbaar maken dat het een oefening betreft', stelt de politie.
Een paar dagen voor het schietincident in Utrecht, vorige week vrijdag, werden in twee moskeeën in het Nieuw-Zeelandse Christchurch aanslagen gepleegd, waarbij zeker vijftig mensen om het leven kwamen en tientallen gewond raakten. De schutter had een extreem-rechts motief. Gökmen T. is van Turkse komaf. Er wordt onderzocht of hij een terroristisch motief had.

In de buurt van brandweerkazerne

De politieoefening heeft plaats in de buurt van de brandweerkazerne van Bodegraven. Bij de training worden oefenwapens gebruikt.
LEES OOK: