Maureen Koster verruilt na 14 jaar haar oom voor andere coach

BOSKOOP - De Boskoopse atlete Maureen Koster slaat een nieuwe weg in. Na een langdurige samenwerking met haar oom en coach Bert Koster heeft de 26-jarige hardloopster gekozen voor een andere trainer. 'Na een geweldige week in Loughborough, kan ik met veel enthousiasme laten weten dat ik vanaf nu onder Rob Denmark train en dus regelmatig in Engeland te vinden ben', geeft Koster te kennen.

'Later wil ik terugkijken op mijn carrière wetende dat ik er alles aan heb gedaan om de top te bereiken', vervolgt ze. 'Dit heeft mij doen realiseren dat er dingen anders moeten en beter kunnen, het is tijd voor verandering. Dit betekent dat ik na 14 jaar samenwerking wegga bij mijn coach. Mijn coach die tevens mijn oom is en mij naar de Olympische Spelen heeft gebracht en veel andere successen heeft bezorgd. We hebben het maar mooi geflikt samen.'

Koster eindigde begin deze maand als zesde bij de EK indoor op de 3000 meter. In februari werd ze Nederlands indoorkampioen op de 1500 meter. Bij de Olympische Spelen van Rio 2016 werd Koster op de 1500 meter in de series uitgeschakeld, waarna ze zich afmeldde voor de 5000 meter.

LEES OOK: Coach Bert Koster 'geraakt' door emotionele woorden Maureen Koster

Meer over dit onderwerp:
BOSKOOP MAUREEN KOSTER ATLETIEK COACH
Deel dit artikel: