West Wekker: Pak de stroop met poedersuiker!

Nationale Pannenkoekdag.
Nationale Pannenkoekdag. © Skitterphoto via Pexels
DEN HAAG - Goedemorgen! Op meer dan 300 bassischolen in Zuid-Holland gaan kinderen vandaag kokkerellen voor ouderen, het is namelijk Nationale Pannenkoekdag. Verder vandaag: een Zoetermeers duo moet voorkomen omdat zij voor tienduizenden euro's zorgfraude zouden hebben geplegd.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De pannenkoekenmix kan vandaag uit de voorraadkast worden gehaald, want het is Nationale Pannenkoekdag. Op deze dag bakken basisschoolleerlingen door heel het land pannenkoeken voor ouderen in de buurt. In Zuid-Holland doen leerlingen van meer dan 300 basisscholen aan deze bijzondere dag mee. Wij bezoeken er eentje.
  • Een 27-jarige man en 35-jarige vrouw uit Zoetermeer moeten zich deze ochtend verantwoorden voor de rechter. Het duo zou vijf grote zorgverzekeraars voor tienduizenden euro's hebben opgelicht. Ze zouden valse facturen en declaraties hebben ingediend. De oplichting vond plaats tussen november 2013 en januari 2016.
  • Ook de Leidse waterpolocoach Koen P. staat deze ochtend weer voor de rechter. Hij wordt verdacht van verkrachting en ontucht van zes meisjes. P. zit sinds juni vorig jaar vast. Hij heeft de verkrachtingen ontkend. Wel heeft P. toegegeven seks te hebben gehad met een speelster, maar dat was volgens hem vrijwillig. Eerder bleek uit verklaringen van meerdere mensen in de waterpolowereld dat zwembond KNZB en de Leidse waterpoloclub ZVL P. jarenlang zijn gang hebben laten gaan.

Het weer:
Het is lente! Na een koude nacht hangt er in de ochtend enige mist boven de regio. Nadat deze optrekt wordt het geleidelijk zonnig en bij een matige zuidwesterwind wordt het 15 tot 17 graden.


Beeld: MeteoGroup
Ga je vandaag met de auto op pad? Check dan hier de files.
En dit moet je ook nog weten:
  • Inmiddels zijn ook de voorlopige uitslagen van de waterschapsverkiezingen bekend: in zowel Rijnland als Delfland vinden er weinig grote verschuivingen plaats en lijkt de VVD de grootste partij te blijven. Ook was in beide regio's de opkomst een stuk hoger dan vier jaar geleden. Maandag wordt de definitieve uitslag bekend.
  • Alle partijen die een zetel hebben bemachtigd in de provincie Zuid-Holland hebben gisteren voor het eerst met elkaar rond de tafel gezeten. Dat gebeurde op initiatief van de grootste partij, het Forum voor Democratie. De verrassende winnaar heeft oud-politicus Hans Wiegel voorgedragen als informateur voor het vormen van een coalitie. De andere nieuwkomer DENK heeft geopperd een tweede, meer linkse informateur aan te stellen. Lijsttrekker Çelik denkt aan Job Cohen.
  • Op de kruising van de Eerste Stationsstraat met de Karel Doormanlaan in Zoetermeer brandt vandaag een extra stoplicht. Het verkeerslicht is door de gemeente neergezet nadat er onlangs bij verschillende botsingen twee fietsers zwaar gewond raakte.

Vanavond op TV West
: TV West Sport

TV West Sport trapt het sportweekend af op vrijdagavond! Met wekelijks een vooruitblik op de wedstrijd van ADO Den Haag en een voorproefje van het topamateurvoetbal dat in het weekend op het programma staat. Ook veel prominente gasten in de studio en reportages en portretten uit de regionale sportwereld.