West Wekker: Wie wint de Haagse Sportprijs voor Gehandicapten?

Arie van der Rassel is genomineerd
Arie van der Rassel is genomineerd © Omroep West
REGIO - Goedemorgen! Vandaag wordt de Haagse Sportprijs voor Gehandicapten uitgereikt. Verder in deze West Wekker aandacht voor de Haagse gemeenteraad die vandaag precies één jaar bij elkaar is.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Vandaag wordt de Haagse Sportprijs voor Gehandicapten uitgereikt. Deze Wouter Duinisveld Award wordt jaarlijks uitgereikt aan Haagse sporters met een handicap, die in het afgelopen jaar een bijzondere sportprestatie hebben geleverd. De genomineerden zijn paradarter Arie van der Rassel, die derde werd op het WK Paradarts in het Engelse Bridlington, Renske van Beek, die tweemaal vierde werd op het onderdeel parasnowboarding tijdens de Paralympische Spelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang en Stefan Rusch, Europees Kampioen wheelen op de 100 meter in de klasse T34 in Berlijn.
  • Het is al jarenlang een probleem in Voorburg: komt er wel of geen brug over de Vliet? Buurtbewoners maken zich grote zorgen, omdat de gemeente nu opnieuw onderzoek doet of de brug haalbaar is. Wij gaan langs in Voorburg om de stemming te peilen.
  • De Haagse gemeenteraad is vandaag precies één jaar bij elkaar. Wij maken de balans op hoe het eerste jaar van de gemeente eruit heeft gezien.

:
Opnieuw vrij veel bewolking met in de ochtend nog een enkele bui. Bij een matige noordwestenwind wordt het ongeveer tien graden.


Beeld: MeteoGroup
Ga je vandaag met de auto op pad? Check dan hier de files.
En dit moet je ook nog weten:
  • VVD-coryfee Hans Wiegel gaat aan de slag als informateur in Zuid-Holland. Hij zal na de installatie van de nieuwe Provinciale Statenleden beginnen met de verkennende gesprekken. Forum voor Democratie wil Job Cohen niet als tweede informateur voor de vorming van een nieuw provinciebestuur in Zuid-Holland. Dat zegt Metin Çelik van DENK Zuid-Holland, die dit voorstel vorige week deed.
  • 'Een van de spannendste dinosaurusopgravingen ooit'. Zo noemen de onderzoekers van het Leidse museum Naturalis een nieuwe expeditie in de Amerikaanse staat Wyoming. Daar hebben onderzoekers talloze botten, fossielen en voetsporen gevonden van de grootste dino's die ooit hebben geleefd
  • Het luchtalarm dat elke eerste maandag van de maand te horen is, blijft een jaartje langer. De sirene zou verdwijnen per 1 januari 2020, maar dat wordt uitgesteld omdat deze datum niet haalbaar is. Dat schrijft minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) aan de Tweede Kamer.

Vanavond op TV West:

Elke dinsdag kunt u misdrijven oplossen met Kirsten van Dissel: in het opsporingsprogramma Team West vraagt de politie-eenheid Den Haag uw hulp. Met beelden van de 'plaats delict', reconstructies, (compositie-)foto's en bewakingsbeelden om het misdrijf in kaart te brengen. Het programma leidt dankzij de hulp van kijkers vaak tot resultaat.