Joost Eerdmans onderzoekt coalitie in Rijswijk

Joost Eerdmans I
Joost Eerdmans I © ANP
RIJSWIJK - Joost Eerdmans gaat onderzoek doen naar de mogelijkheden voor een nieuw gemeentebestuur in Rijswijk. Hij wordt aangesteld als verkenner ofwel informateur. Dat meldden ingewijden maandagavond aan Omroep West.
Eerdmans, partijleider van Leefbaar Rotterdam, onderzoekt vooral een coalitie van Beter voor Rijswijk, D66, CDA, Wij. en Gemeentebelangen Rijswijk. Maar hij zal ook de blik verbreden en kijken naar andere partijen.
De vijf partijen lijken elkaar nu te hebben gevonden. Ze hebben gezamenlijk 17 van 31 zetels in de gemeenteraad. De komende tijd zal Eerdmans zich focussen op de onderlinge verhoudingen in de gemeenteraad.

VVD

Het college in Rijswijk viel zeven weken geleden. De VVD en de rest van het Rijswijkse college verschilden van mening over het tempo waarin klimaatmaatregelen zouden moeten worden ingevoerd.
Dit artikel is tot stand gekomen na een tip via Facebook Live. Heb jij ook een onderwerp waar Omroep West volgens jou aandacht aan moet besteden? Praat elke vrijdagochtend om 08.45 uur mee tijdens de redactievergadering live op Facebook. Meer info op www.omroepwest.nl/facebooklive.