Jongen (13) gebruikt stroomstootwapen bij leeftijdsgenoot

De stungun werd ontdekt toen agenten de jongen fouilleerden I
De stungun werd ontdekt toen agenten de jongen fouilleerden I © Facebook politie Delft
DELFT - Een 13-jarige jongen is maandag aangehouden in Delft nadat hij een stroomstootwapen gebruikte bij een leeftijdsgenoot. Of hij dit deed als geintje of om hem opzettelijk pijn te doen, is niet bekendgemaakt. 'Hij is aangehouden vanwege mishandeling', is het enige dat een politiewoordvoerster hierover kwijt wil.
Toen gewaarschuwde agenten de jongen fouilleerden, had hij deze zogenoemde 'stungun' nog altijd bij zich. Daarop werd hij meegenomen naar een politiebureau en daar verhoord.
Een politiewoordvoerder benadrukt dat het verboden is een stroomstootwapen te gebruiken. 'Het kan de spieren in het lichaam tijdelijk verlammen, afhankelijk van het voltage. Pijn doet zo'n stroomstoot sowieso.' De ouders van de jongen zullen ook aangesproken worden, laat de politiewoordvoerder weten. 'Bij het aanhouden van een minderjarige moeten wij de ouders sowieso hiervan in kennis stellen.'

Openbaar Ministerie

Het Openbaar Ministerie gaat tijdens een zogenoemde TRIP-zitting bekijken wat er nu met de jongen moet gebeuren. Het OM kan de zaak afdoen met een taakstraf of een geldboete. Weigert de jongen deze straf, dan moet hij zich melden bij de kinderrechter.