West Wekker: Trio voor rechter na in gezicht steken advocate

Vrouwe Justitia
Vrouwe Justitia © ANP/bewerking: Omroep West
DEN HAAG - Goedemorgen! Het is weer woensdag, bijna over de helft van de werkweek dus. We besteden vandaag aandacht aan de bouw van een indoorsurfhal in Den Haag. En er staan drie verdachten voor de rechter voor het in het gezicht steken van een advocate.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • In de Binckhorst in Den Haag komt een indoorsurfhal. De werkzaamheden zijn nu bezig. We gaan langs om te kijken hoe het er voor staat.
  • Drie verdachten staan vandaag voor de rechter in verband met het neersteken van een advocate in Zoetermeer. De advocate liep bij het incident een slagaderlijke bloeding en blijvende littekens op.

Het
:
Er zijn opnieuw wolkenvelden en mogelijk zien we af en toe zon. De wind blijft zwak tot matig. Het wordt 11 tot 12 graden.


Beeld: MeteoGroup
Ga je vandaag met de auto op pad? Check dan hier de files.
En dit moet je ook nog weten:
  • The Lion King heeft vandaag de duizendste voorstelling in het Circustheater op Scheveningen. De cast viert dit vandaag met een lunch. De musical wordt deze zomer voor het laatst opgevoerd.
  • Een nieuwe campagne moet toeristen de komende weken uit de bloemenvelden in de Bollenstreek houden. Fotograferende toeristen en kapot getrapte bloembollen zijn veel bollenkwekers een doorn in het oog. De slogan 'Enjoy the flowers, respect our pride' moet hier verandering in gaan brengen.
  • De Raad van State doet vandaag uitspraak over de komst van een vestiging van Decathlon op het Forepark. De gemeente en de provincie strijden hier al jaren over. In de regels van Zuid-Holland staat namelijk dat detailhandel in de binnensteden thuishoort en niet aan de rand van de stad. Maar de gemeente is het hier niet mee eens.

Vanavond op TV West: Documentaire 'Spanning'

TV West zendt vandaag het tweede deel van de documentaire ‘Spanning’ uit. De regionale omroep volgt van dichtbij het proces van de aanleg van de nieuwe 380KV-verbinding  van TenneT tussen Beverwijk en Bleiswijk. Daarnaast kijken we naar de impact van die grote operatie voor de bewoners en het landschap en spreken de makers met een aantal experts.