Red Carpet Lounge Leiden geeft laatste feest voor komst sloophamer

De Red Carpet Lounge in het oude ABN Amro gebouw
De Red Carpet Lounge in het oude ABN Amro gebouw © Red Carpet Lounge
LEIDEN - De Red Carpet Lounge in Leiden geeft zaterdagavond een laatste feest voordat het de deuren sluit. De pop-up bioscoop in het oude ABN Amro-kantoor tegenover station Leiden Centraal was de afgelopen maanden een culturele hotspot in de stad. Het oude pand wordt gesloopt en aan de overkant komt in de komende jaren een megabioscoop.
Gedurende zes maanden organiseerde de Red Carpet Lounge vaak culturele avonden. Er waren in de tijdelijke bioscoop niet alleen films te zien, maar ook vonden er vaak muziekoptredens, dansavonden, quizzen en komedieoptredens plaats. De organisatie Bioscopen Leiden werkte daarvoor samen met verschillende culturele partners, zoals het Leiden International Film Festival.  
In augustus 2018 opende het cultureel centrum voor het publiek. Met de pop-up bioscoop voorkwam de gemeente leegstand van het oude bankgebouw. Tegenover het gebouw wordt de komende jaren onder andere de nieuwe megabioscoop De Geus gebouwd.

Kaskrakers

In de tijdelijke bioscoop werden vooral alternatieve en experimentele films getoond. Deze zullen in de toekomst vooral naar de bestaande Lido-bioscoop gaan. In de nieuwe megabioscoop De Geus zullen dan vooral de kaskrakers te zien zijn.
De Red Carpet Lounge sluit zaterdagavond af met een groot feest. Bezoekers mogen  verkleed komen als hun favoriete filmkarakter. De toegang voor het feest is gratis en de beste kostuums zullen worden beloond.