Fietsbatterij begint te roken, wnkel dicht

DELFT - In Halfords aan de Wijnhaven in Delft zijn zaterdag vijf personen gewond geraakt toen de batterij van een E-bike spontaan in brand vloog, zegt de brandweer. Ze zijn vervoerd naar het ziekenhuis. Halfords ontkent dat de batterij in brand is gevlogen. Hij zou zijn gaan roken.

Volgens een woordvoerder van de brandweer stond de batterij niet in een oplader. Personeel heeft de brandende batterij snel in een bak water gelegd, maar toch ademden vijf mensen giftige rook in. Ze zijn uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht.

Een woordvoerder van Halfords laat maandag weten dat de batterij was gaan roken en dat het personeel daarom het zekere voor het onzekere heeft genomen. Op advies van de brandweer zijn drie personeelsleden naar het ziekenhuis gegaan om zich te laten controleren, maar daar bleek dat er niets aan de hand was met ze.

Een dagje vrij

De brandweer heeft de winkel zaterdag al weer vrijgegeven, maar de eigenaar van de winkel had al zijn personeel inmiddels een dag vrij gegeven. Zondag is de winkel weer gewoon opengegaan.

Halfords onderzoekt wat er mis was met de batterij.

LEES OOK: 'Accu's elektrische vervoersmiddelen steeds vaker in de fik,' waarschuwt brandweer


Meer over dit onderwerp:
HALFORDS ACCU BATTERIJ E-BIKE
Deel dit artikel: