Arnoud van Doorn niet naar Haga Lyceum, het was een '1-aprilgrapje'

De foto van Arnoud van Doorn die de grap kracht moest bij zetten.
De foto van Arnoud van Doorn die de grap kracht moest bij zetten. © @ArnoudvDoorn / Twitter
DEN HAAG - Arnoud van Doorn wordt niet de nieuwe interim-directeur van het omstreden Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam. Dat laat de school maandagmiddag weten op de website.
Zondag 31 maart bracht de school nog naar buiten dat het Haagse gemeenteraadslid 'na intern overleg' was aangesteld door het bestuur van de islamitische middelbare school.
Toen dit bericht zondag door Omroep West bij Van Doorn persoonlijk werd gecheckt, hield hij vol dat het klopte. Hij vertelde dat hij voor deze functie was gevraagd om 'de betrekkingen te kalmeren' na de onrust van de afgelopen weken.

Argusogen

Het Cornelius Haga Lyceum wordt met argusogen bekeken na een brief van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid. Die waarschuwde burgemeester Femke Halsema aan de hand van informatie van de inlichtingendienst dat leerlingen op de islamitische school salafistisch getinte lessen krijgen.
De school spreekt op de website van een geslaagde 1-aprilgrap. De school en Van Doorn waren maandagmiddag niet bereikbaar voor commentaar.