Kiezen maar: Haagse buidel, Tjoek Tjoekzone of Kapsoneskwartier?

DEN HAAG - Het gebied tussen de stations Hollands Spoor, Centraal en Laan van NOI in Den Haag heet officieel het Central Innovation District, het CID. Niet echt een aansprekende naam, vindt de Haagse PvdA. Dus schreef de partij een prijsvraag uit om een goede Haagse traditie in ere te houden: het verzinnen van een originele bijnaam.
De partij deed een oproep voor leuke ideeën en kreeg 76 reacties. Cabaretier Sjaak Bral en PvdA-fractievoorzitter Martijn Balster kozen daaruit de drie leuksten. Het 'ambtenarenkwartier' viel af omdat het een woon-leefgebied voor iedereen wordt. De 'hemelhappers' is een twijfelgeval, er komen wel hoge torens, maar niet uitsluitend.
Andere suggesties die het niet haalden: Buurtschap Oude StaatsSpoor (kortweg The Boss), een verwijzing naar de oude naam van het Centraal Station; de Dikdoeners, de Hoge Poten, Hutje Mutje, het Kafkakwartier, Kêkmèhpolis en Veenhattan.

Online stemmen

Uiteindelijk kan er worden gestemd op drie overgebleven bijnamen die Bral en Balster selecteerden: de Haagse Buidel, de Tjoek Tjoekzone of het Kapsoneskwartier. Dit kan op de website van de Haagse PvdA.