De grijper erin: sloop zwembad De Boetzelaer in Monster begint

MONSTER - De sloop van het door brand verwoeste zwembad De Boetzelaer in Monster is begonnen. Een grote grijper is sinds dinsdag de skeletachtige, verkoolde restanten aan het afbreken. Het geliefde zwembad ging eind februari in vlammen op.

Na 45 jaar was Westland opeens een zwembad armer, toen op 28 februari brand ontstond in een frisdrankautomaat van De Boetzelaer. Het vuur greep snel om zich heen en verwoestte het gebouw, waarbij de brandweer ternauwernood aan een rookgasexplosie ontsnapte.

Van eerste zwemles tot trouwfeest, de Boetzelaer had voor veel mensen een bijzondere betekenis. Al snel werd een crowdfunding opgezet. Boetzelaerdirecteur Peter Wielaart liet weten het geld te gebruiken voor nieuwe speeltoestellen in het zwembad.

Daadkrachtig

Wielaart ging bijzonder daadkrachtig aan de slag na de verwoesting van zijn levenswerk. Hij zou dit jaar na 45 jaar met pensioen gaan. 'Ik had me een heel ander afscheid voorgesteld. Ik zou een fantastisch bedrijf achterlaten, maar het mag niet zo zijn', zei Wielaart eerder.  

Er werd geregeld dat de lessen in andere zwembaden konden plaatsvinden. En met nieuwbouwplannen werd snel gestart. De hoop is dat 1 maart 2021 er weer gezwommen kan worden in het nieuwe zwembad.

LEES OOK: Van zwangerschapzwemles tot recreatiezwemmen; Herinneringen aan de Boetzelaer

Meer over dit onderwerp:
ZWEMBAD BOETZELAER MONSTER WESTLAND
Deel dit artikel: