West Wekker: neem de benenwagen, want het is 'Wandel naar je Werk-dag'

REGIO - Goedemorgen! Allereerst feliciteren wij onze 'Ouwe Joekel' Leen Huisman met zijn 88ste verjaardag. En verder vandaag: een sportief begin van de dag, want het is 'Wandel naar je Werk-dag'.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Trek je loopschoenen maar aan, want het is vandaag 'Wandel naar je Werk-dag'. Tijdens deze jaarlijks terugkerende dag roepen werkgevers hun medewerkers op om een deel van de afstand naar hun werk te lopen. Ruim 230 organisaties, waaronder KPN, NS en Staatsbosbeheer, hebben zich aangesloten. Hiermee is het aantal deelnemers hoger dan ooit.
  • Onze 'Ouwe Joekel' Leen Huisman is vandaag jarig! Leen wordt 88 jaar en is daarmee misschien wel de oudste dj van Nederland. Iedere zondag presenteert hij het radioprogramma De Ouwe Joekel op Radio West.
  • Het seizoen van de traditionele kaasmarkt in Gouda start vandaag weer. Dat betekent dat we elke donderdagochtend weer kunnen genieten van de welbekende tradities. Net als vroeger doen de boeren en handelaren handjeklap om de beste kazen.

Het weer: We hebben vandaag te maken met een wazig zonnetje en bij een zwakke tot matige zuidenwind wordt het zo'n elf graden.

Afbeelding

Beeld: MeteoGroup

Ga je vandaag met de auto op pad? Check dan hier de files.

Wat je verder nog moet weten:

  • Deugt Johan Maurits nou wel of niet? Dat is de vraag die ongewild opleefde toen de buste van de naamgever van het Mauritshuis vorig jaar werd verwijderd uit het museum in Den Haag. Met de nieuwe tentoonstelling 'Bewogen Beeld - Op Zoek Naar Johan Maurits' wordt vandaag het startschot gegeven voor een uitgebreid historisch onderzoek naar het verleden van de veldmaarschalk.
  • Minister van Medische Zorg Bruno Bruins (VVD) stapt vandaag in de Haagse tram om te flyeren om de nieuwe donorwet onder de aandacht te brengen. De nieuwe donorwet werd vorig jaar door de Eerste Kamer aangenomen, wat betekent dat alle Nederlanders orgaandonor zijn, tenzij daar expliciet bezwaar tegen wordt gemaakt.

Vanavond op TV West: Nog lang niet versleten (herhaling)
In de tiendelige serie 'Nog lang niet versleten' duikt presentator Fred Zuiderwijk in de levens van de Haagse senioren en de initiatieven die er voor de ouderen zijn.

Meer over dit onderwerp:
WEST WEKKER
Deel dit artikel: