Verdachte dodelijk ongeval Lekkerkerk onder invloed van wiet en cocaïne

Dodelijk ongeval op de N210
Ernstig ongeval op de N210 © MediaTV
LEKKERKERK - De 29-jarige man uit Krimpen aan den IJssel die verdacht wordt van het veroorzaken van een dodelijk ongeluk op de N210 in Lekkerkerk was onder invloed van cocaïne en wiet. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie (OM). Bij het ongeval op 23 december 2018 kwamen een man (29) en een vrouw (29) uit Lekkerkerk om het leven. Drie broers van het mannelijke slachtoffer raakten gewond.
Justitie denkt dat er een verkeersruzie vooraf ging aan het ongeval. De verdachte zou de auto van de slachtoffers achtervolgd hebben en klemgereden op de provinciale weg bij Lekkerkerk. De slachtoffers stopten, waarna een derde auto achterop klapte. Twee inzittenden overleefden de klap niet.
De verdachte werd vlak na het ongeluk aangehouden. Hij heeft toegegeven dat hij de dag voor het ongeluk drugs gebruikte. De man uit Krimpen aan den IJssel moet woensdag voor het eerst voor de rechter verschijnen. Hij wordt verdacht van roekeloos of zeer onvoorzichtig rijgedrag. De zaak wordt nog niet inhoudelijk behandeld.