Haagse broers half april voor de rechter voor mishandelen ober in Praag

DEN HAAG - De twee broers uit Den Haag die vorig jaar in Praag een ober in elkaar zouden hebben geslagen, moeten zich vanaf maandag 15 april voor de rechter verantwoorden. De Tsjechische rechtbank heeft drie dagen voor de inhoudelijke behandeling van de zaak uitgetrokken.

Arash N. en Armin N. worden verdacht van poging tot moord. Als ze schuldig worden bevonden, kunnen ze tot achttien jaar gevangenisstraf krijgen. De mannen waren in april vorig jaar betrokken bij een vechtpartij. Ze dronken met een groep bier op het terras

Ober Miroslav sprak ze daar op aan en vroeg ze om weg te gaan, waarna een opstootje ontstond. De ober wilde ingrijpen en werd vervolgens geschopt en geslagen. Daardoor liep hij een hersenbloeding, een gebroken kaak, een gebroken oogkas en een verbrijzelde enkel op.

Rest van de groep

Drie mensen uit de groep kregen voorwaardelijke celstraffen. Twee anderen konden vertrekken omdat ze juist hadden geprobeerd de boel te sussen. De mishandeling leidde in Tsjechië en Nederland tot grote verontwaardiging.

LEES OOK: Praagse ober wil schadevergoeding na mishandeling

Meer over dit onderwerp:
MISHANDELING OBER PRAAG
Deel dit artikel: