West Wekker: Herdenking schietdrama Ridderhof en veteranen praten met kinderen

© John van der Tol
DEN HAAG - Goedemorgen! Het is vandaag acht jaar geleden dat het schietdrama plaatsvond in winkelcentrum Ridderhof in Alphen aan den Rijn. Wij zijn vandaag bij de herdenking. Dat en meer lees je in deze West Wekker.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Het schietdrama in winkelcentrum Ridderhof in Alphen aan den Rijn vond precies acht jaar geleden plaats. Het drama wordt om 12.00 uur herdacht bij zalencentrum De Bron, vlak naast het winkelcentrum. Tussen 11.00 en 13.00 uur is De Bron geopend als ontmoetingsplek, zodat betrokken met elkaar kunnen praten.
  • Zes overlevenden van de Tweede Wereldoorlog en zes veteranen doen vandaag hun verhaal in Madurodam. Dit doen ze tegenover 300 basisschoolleerlingen uit heel Nederland. Deze verhalendag is het startsein voor verschillende projecten voor kinderen in aanloop naar de Nationale Kinderherdenking in Madurodam. Wij zijn erbij.
  • Mojo Concerts bestaat vijftig jaar. Daarom is er vanaf 12 april in Museum Prinsenhof in Delft een speciale tentoonstelling over de organisator van concerten en festivals te zien: MOJO Backstage. Vanmiddag is Berry Visser vanaf 18.00 uur te gast in Studio Haagsche Bluf op Radio West om over het jubileum te vertellen. Visser begon het bedrijf in 1969 op een zolderkamer in Delft.
Het weer: Zon en bewolking wisselen elkaar af. Bij een noordoostenwind met windkracht drie tot vijf wordt het 15 graden.
Beeld: MeteoGroup
Ga je vandaag met de auto op pad? Check dan hier de files.

Wat je verder nog moet weten:

  • Vandaag wordt het nieuwe Jongeren Perspectief Fonds gelanceerd. Hiermee krijgt de Haagse pilot voor schuldhulpverlening een structurele invulling, waarin nu ook de private sector een belangrijke rol op zich neemt in het oplossen van de schuldenproblematiek onder jongeren.
  • Seks kopen moet strafbaar worden in Nederland. Dat is de inzet van een burgerinitiatief dat jongerenbeweging Exxpose aan de Tweede Kamer overhandigt. Een burgerinitiatief kan de Kamer dwingen een onderwerp op de agenda te zetten.
  • Ruim 90.000 diabetespatiënten in Nederland worden momenteel op last van hun zorgverzekeraars door apotheken overgezet op een ander, voor hen goedkoper geneesmiddel. Volgens het Pharmaceutisch Weekblad van de apothekersorganisatie KNMP hebben zich verschillende patiënten gemeld met ongewenste gevolgen van de omzetting naar het biomiddel Abasaglar. Zo zouden diverse patiënten geconfronteerd zijn met ernstige schommelingen van hun bloedsuikerwaarden.