Problemen met treinverkeer duren zeker tot eind van de middag

DEN HAAG - De NS raadt reizigers af de trein te nemen tussen Leiden en Schiphol. Dat heeft te maken met een kapotte bovenleiding bij Duivendrecht. Op het traject zijn ook al uitvoerige werkzaamheden bezig en daarom loopt de boel flink in de soep. Reizigers moeten rekening houden met zeer drukke treinen en extra reistijd.

Er rijden vanwege de storing sowieso een stuk minder treinen tussen Leiden en Schiphol. Datzelfde geldt voor het traject Amsterdam-Lelystad. 'Wij adviseren u om uw reis indien mogelijk uit te stellen of gebruik te maken van alternatief vervoer', schrijft ProRail op haar website.

Eerder werd gemeld dat de storing eind van de ochtend verholpen zou moeten zijn, maar inmiddels is dat bijgesteld naar zeker vijf uur vanmiddag. De storing heeft ook gevolgen voor het treinverkeer tussen Leiden en Den Haag. Daar rijden minder intercity's en de vertraging is daar een kwartier.

Reisplanner ook gestoord

NS kampt eveneens met een probleem van de reisplanner. 'Een aantal treinen die niet rijden, worden wel getoond', zegt een woordvoerder vna de NS. De reisplanner van 9292 is wel accuraat.

Deel dit artikel: