Tijdelijk geen trams door netwerkstoring HTM

Tram 4 van RandstadRail richting Den Haag op halte Leidschenveen
Tram 4 van RandstadRail richting Den Haag op halte Leidschenveen © Omroep West
DEN HAAG - Door een grote storing bij HTM reden er woensdag geen trams door het buitengebied van Den Haag. Het ging daarbij om lijn 3 en 4, tussen Den Haag Centraal en Zoetermeer. Door de netwerkstoring bij HTM kon er geen contact worden gelegd met trambestuurders. Trams in het buitengebied kunnen niet zonder contact met de centrale rijden. De dienstregeling op tramlijn 3 en 4 en metrolijn E wordt weer opgestart.
De trams van lijn 3 en 4 reden tijdelijk via Den Haag Centraal naar station Laan van NOI in plaats van Zoetermeer. Op het traject richting Zoetermeer kon door de storing tot in de middag niet gereden worden. De overige lijnen in de binnenstad rijden op zicht van de trambestuurder, zonder direct contact met de centrale. Toch konden ook deze lijnen problemen ondervinden van de storing.
Naast de trams in het buitengebied had ook metrolijn E - van en naar Rotterdam - last van de storing. In beide richtingen reden geen metro's tussen Nootdorp en Den Haag CS. HTM en RET zorgden op de trajecten voor vervangend vervoer.

Opgestart

Rond 13.30 meldde HTM dat de diensregeling op de lijnen 3, 4 en metrolijn E weer wordt opgestart. Reiziger moeten wel rekening houden met vertraging.