Verdachte (15) steekpartij Rijswijkse tieners meldt zich bij politie

De politie begeleidde de ambulance met een van de slachtoffers naar het ziekenhuis
De politie begeleidde de ambulance met een van de slachtoffers naar het ziekenhuis © Regio 15
RIJSWIJK - Een 15-jarige verdachte van de steekpartij woensdagmiddag in de buurt van het Rijswijks Lyceum heeft zichzelf woensdagavond gemeld op het politiebureau. Het gaat om een jongen uit Den Haag. Bij de steekpartij raakten twee 16-jarige tieners uit Den Haag gewond.
Eén van de slachtoffers is ernstig gewond en werd onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis gebracht. Het andere slachtoffer is ook met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De verdachte is volgens een woordvoerder van de politie degene die zij direct na het incident al in het vizier hadden.
Het is niet bekend of de slachtoffers en de dader leerlingen van het Rijswijks Lyceum of het naastgelegen Van Vredenburch College zijn. De politie is op zoek naar getuigen en beeldmateriaal.

'Heftig geschrokken'

De burgemeester van Rijswijk, Michel Bezuijen, zegt 'heftig geschrokken' te zijn door de steekpartij. 'Een zeer zorgelijk incident, waarbij zowel de politie als ik bovenop zitten. Ik hoop op spoedig herstel van de slachtoffers', zegt de burgervader op Twitter.