Aftrap voor duizend gratis mondbehandelingen voor kwetsbare groepen

REGIO - Duizend mensen die zich geen tandartsbezoek kunnen veroorloven, krijgen de komende maanden toch een behandeling, in een mobiele tandartsenpraktijk. Hulporganisatie Dokters van de Wereld begint donderdag in Waddinxveen aan een tandheelkundige tournee. In Waddinxveen wordt samengewerkt met Care for Family. Er worden donderdag de hele dag behandelingen uitgevoerd in twee mobiele klinieken.
De mobiele klinieken gaan na donderdag naar Den Haag, Rotterdam, Amsterdam, Nijmegen en Groningen. De komende maanden kunnen mensen die in armoede leven terecht bij de mobiele tandarts.Omdat de capaciteit beperkt is, zijn alle patiënten vooraf geselecteerd door maatschappelijke organisaties, zoals opvangcentra voor daklozen, voedselbanken en de schuldhulpverlening.
Met de actie vraagt Dokters van de Wereld ook aandacht voor de toegankelijkheid van de mondzorg. Gebitscontroles en tal van behandelingen, zoals het vullen van gaatjes, vallen voor volwassenen niet onder de basiszorgverzekering. Volgens de organisatie is de mondzorg daardoor onbetaalbaar voor honderdduizenden mensen met lage inkomens.