Gewonden en verdachte steekpartij zijn leerlingen Rijswijks Lyceum

De steekpartij was in het Kruisvaarderspark in Rijswijk.
De steekpartij was in het Kruisvaarderspark in Rijswijk. © Regio15
RIJSWIJK - De jongens die woensdag gewond raakten bij een steekpartij in de buurt van het Rijswijks Lyceum, zijn allebei leerlingen van die school. Dat schrijft de rector van het Rijswijks Lyceum & Van Vredenburch College in een mail aan ouders, die Omroep West in handen heeft. De 15-jarige verdachte is ook leerling van de school.
Het steekincident gebeurde woensdag kort na 16.00 uur in het Rijswijkse Kruisvaarderspark. Daarbij raakten twee 16-jarige jongens uit Den Haag gewond. Volgens de rector, die contact heeft met de ouders van de leerlingen, 'lijken beide slachtoffers stabiel en niet in levensgevaar'. De politie bevestigt dat laatste.
De rector van de school schrijft aan de ouders dat het lijkt op een conflict tussen leerlingen. 'Wij weten op dit moment niet wat de aanleiding is voor dit conflict.' Donderdag wordt er op de school gesproken over het voorval. 'We zullen leerlingen de ruimte geven om zich uit te spreken.'

Verdachte zit nog vast

Leerlingen die Omroep West donderdagochtend sprak hebben allemaal gehoord van het incident, maar weten niet wat de aanleiding is. Een jongen zegt dat er woensdag een festival op school was. 'Misschien kregen ze daar al ruzie.' De school vierde woensdag het zestigjarig bestaan.
Het Rijswijks Lyceum wil donderdag niet reageren en verwijst door naar de politie. Enkele uren na de steekpartij meldde de 15-jarige verdachte zich bij de politie. Hij zit nog vast en mag alleen contact hebben met zijn advocaat. Volgens de politie moeten de verdachte, de slachtoffers en meerdere getuigen nog worden gehoord. Over de aanleiding van de ruzie is nog niets bekend.