Acteur Gaston van Erven overleden

Gaston van Erven in Vrienden voor het Leven
Gaston van Erven in Vrienden voor het Leven © ANP
DEN HAAG - De toneel- en televisie-acteur Gaston van Erven is vrijdag in zijn woonplaats Den Haag plotseling overleden. Hij is 75 jaar geworden. Dat heeft de familie zondag laten weten.
De in Goirle geboren Van Erven speelde lange tijd bij de Haagse Comedie en het latere Het Nationale Toneel, destijds de huisbespelers van de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Hij was onder meer in tal van klassiekers te zien.
Ook was hij verbonden aan het Groot Limburgs Toneel. Een breder publiek zag hem op de Nederlandse en Belgische televisie. Eind jaren tachtig was Van Erven in de tv-hit Medisch Centrum West te zien als de sjoemelende ziekenhuisbaas Walter de Bak.

Vrienden voor het Leven

Begin jaren negentig speelde hij meneer Veenstra in Vrienden voor het Leven en won daarmee met het ensemble de Televizier-Ring. Medio jaren negentig belandde hij in Onderweg naar Morgen als Jan Reitsema.
Zijn laatste rol was die van burgemeester in de televisiefilm Nooit te oud voor omroep Max in 2013, een speelfilm over ouderen in een zorgcentrum.