West Wekker: Mishandelaars ober in Praag voor de rechter en nieuw museum Zoetermeer

DEN HAAG - Goedemorgen! Klaar voor een nieuwe week? Vandaag in de West Wekker aandacht voor de Hagenaars die een ober in Praag in elkaar geslagen zouden hebben. Zij staan vandaag voor het eerst voor de rechter. En we nemen een kijkje bij een nieuw museum in Zoetermeer.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De twee broers uit Den Haag die vorig jaar in Praag een ober in elkaar zouden hebben geslagen, moeten zich vandaag voor de rechter verantwoorden. De Tsjechische rechtbank heeft enkele weken voor de inhoudelijke behandeling van de zaak uitgetrokken.
  • Er is een nieuw museum in Zoetermeer: Museum De Voorde. Het museum moet generaties dichter bij elkaar brengen. Wij nemen er vandaag een kijkje.
  • We gaan vandaag langs bij herder Josine Roggeveen uit Zoetermeer. Een van haar schapen is vorige week overleden nadat iemand steeds het schrikdraad om haar wei uitzet.

Het weer: Het wordt zachter met middagtemperaturen rond 15 graden. Wolkenvelden en zonneschijn wisselen elkaar af. Het blijft droog. De oostenwind is matig.
Afbeelding

Beeld: MeteoGroup

Ga je vandaag de weg op? Check dan hier de actuele verkeersinformatie.

Wat je verder nog moet weten:

  • Controleer jij jezelf goed als je buiten hebt gewerkt of gewandeld? Het is de Week van de Teek, waarin hiervoor aandacht wordt gevraagd. Jaarlijks lopen ruim een miljoen mensen namelijk een tekenbeet op, wat veel risico's met zich meebrengt.
  • In de Tweede Kamer wordt vandaag het Nationaal Jeugddebat gehouden: 111 jongeren uit heel Nederland komen samen in de Tweede Kamer waar ze hun plannen voorleggen aan politici.
  • UWV-personeel maakt veel fouten bij het beoordelen wat voor werk mensen met een ziekte of beperking nog kunnen doen. Dat schrijft Trouw op basis van interne rapporten van het UWV. Die zijn opgevraagd door een beroep te doen op de Wet openbaarheid van bestuur (Wob).

Meer over dit onderwerp:
WEST WEKKER
Deel dit artikel: