Paschalisschool ziet ze vliegen: les in vliegen met drones

DEN HAAG - Even geen rekenles of geschiedenis maar een uniek project op de Paschalisschool in Den Haag, de Drone Cup. Met de Drone Cup leren scholieren tijdens het project om te vliegen met drones en obstakels te maken om het elkaar zo moeilijk mogelijk te maken. Zo leert groep 7 en 8 21-eeuwse vaardigheden zoals creatief denken, probleemoplossend denken en samenwerken.

‘Ik vond het ontzettend leuk om te doen, vliegen met drones is heel erg leuk en obstakels maken ook', vertelt Berber uit groep 7 van de Paschalisschool. 'Maar we hebben ook geleerd wat wel en niet mag als je een drone hebt. Je mag bijvoorbeeld niet te hoog vliegen. Niet in de buurt van een vliegveld', weet ze nu.

'Het is goed om te zien dat veel meiden het ook leuk vinden om met techniek bezig te zijn als je het op een speelse manier brengt', zegt Daniëlle Petit van FutureMindz, de bedenkers van het project. Het project werd afgesloten met een drone race waar de beste dronevliegers van groep 7 en 8 het tegen elkaar opnamen om zo snel mogelijk alle gemaakte obstakels te nemen. Olivier van groep 8 was de winnaar van de race.


LEES OOK: Brandweer Haaglanden oefent met robot en drones

Meer over dit onderwerp:
DRONE LES VLIEGEN DRONE CUP
Deel dit artikel: