West Wekker: Bloemen voor de paus en eis in zaak dode cafébaas

DEN HAAG - Goedemorgen! Bedankt voor die bloemen! Vandaag vertrekken de bloemen voor de paus vanaf Keukenhof naar Vaticaanstad. En het Openbaar Ministerie komt met een strafeis tegen de man die verdacht wordt van de moord op cafébaas Lian Boel.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Twintigduizend tulpen in de kleuren geel, wit, rood en oranje, blauwe en witte hyacinten, zevenduizend gele narcissen, tweeduizend blauwe druifjes en negenduizend gele en groene orchideeën...  Vandaag vertrekt het bloementransport 'Bloemen voor de paus' vanaf Keukenhof naar het Sint-Pietersplein in Vaticaanstad. We gaan de bloemen uitzwaaien.
  • Het Openbaar Ministerie komt vandaag met de strafeis tegen Michael L. uit Rijswijk. Hij wordt verdacht van de moord op cafébaas Lian Boel uit Maassluis in maart vorig jaar. Het lichaam van Boel werd in het huis van zijn ex-schoonzoon gevonden, aan de Doelenstraat in Rijswijk. Verslaggever Anniek Enthoven zal de zaak voor ons volgen.
  • Leerlingen leren vandaag hoe een gezonde kantine eruit moet zien. Het is namelijk de Dag van de Gezonde Schoolkantine. Daarom gaan we langs bij een basisschool in Den Haag om te kijken hoe de lunch er daar uitziet.

Het weer: Eerst zonnig, later ontstaan enkele stapelwolken en in de avond kan een buitje overtrekken. Bij een matige (zuid)oostenwind wordt het 17 graden.
Afbeelding

Beeld: MeteoGroup

Ga je vandaag de weg op? Check dan hier de actuele verkeersinformatie.

Wat je verder nog moet weten:

  • Vanavond wordt een gevelkunstwerk aan het Verhulstplein in Den Haag spectaculair onthuld. Het kunstwerk bevond zich eerder aan de gevel van een kantoorgebouw dat in 2017 werd afgebroken om plaats te maken voor een appartementencomplex. Het kunstwerk is op het nieuwe gebouw geplaatst.
  • Voor de tiende en laatste keer organiseert Stichting De Bloemenslinger vandaag de Scootmobielen Bloementoertocht in Noordwijkerhout. De organisatoren hebben besloten te stoppen met de jaarlijkse tocht, omdat het organiseren ervan steeds moeizamer verliep en ook het aantal deelnemers is teruggelopen.
  • De financiële positie van pensioenfondsen is de afgelopen tijd zo verslechterd dat ook een nieuw pensioenstelsel de verlaging van miljoenen pensioenen waarschijnlijk niet kan voorkomen. Kabinet, vakbeweging en werkgevers hoopten die juist weg te nemen met afspraken over een nieuw stelsel. De verslechtering van de fondsen legt daarmee een nieuwe hypotheek op het overleg, schrijft de Volkskrant.

Vanavond op TV West: Team West
Elke dinsdag kunt u misdrijven oplossen met Kirsten van Dissel: in het opsporingsprogramma Team West vraagt de politie-eenheid Den Haag uw hulp. Met beelden van de 'plaats delict', reconstructies, (compositie-)foto's en bewakingsbeelden om het misdrijf in kaart te brengen. Het programma leidt dankzij de hulp van kijkers vaak tot resultaat.

Fijne dag!

Meer over dit onderwerp:
WEST WEKKER
Deel dit artikel: