Politiebureau Haagse wijk Ypenburg blijft toch open

DEN HAAG - Politiebureau Leidschenveen/Ypenburg aan de Brigantijnlaan in Den Haag blijft toch open. Eerder schreven de teamchefs van het bureau in een mail aan het personeel dat het bureau per 1 januari 2019 zou sluiten. Het pand moet worden gerenoveerd vanwege problemen met de klimaatinstallatie, maar tijdens de verbouwing kunnen de agenten blijven.

In het gebouw aan de Brigantijnlaan in Den Haag zitten het stadsdeelkantoor, het wijkbureau van de politie Ypenburg, de brandweer en een aantal commerciële partijen. De energiezuinige en milieuvriendelijke klimaatbeheersing van het gebouw functioneert slecht; de temperatuur is niet de hand te houden.

De gemeente en de politie lieten eerder weten dat er een grootschalige renovatie nodig is en dat het politiebureau daarom zou verhuizen naar bureau Laak. De gemeente deed uitgebreid onderzoek naar de klimaatproblemen. In een mail van de politie stond: 'Om het pand werkbaar te houden, zouden hoge kosten gemaakt moeten worden.'

Open tijdens renovatie

'Inmiddels is duidelijk dat het pand weliswaar gerenoveerd moet worden, maar dat het politiebureau tijdens deze renovatie gewoon geopend kan blijven,' zegt een woordvoerder. De werkzaamheden starten voor de zomer en worden nog dit jaar afgerond.

Groep de Mos noemt het 'goed nieuws' dat het bureau open blijft. 'We zijn altijd tegen sluiting van politiebureaus geweest, goed dat dit bureau toch open blijft.' Ook Martijn Balster van de Haagse PvdA reageert: 'Mooi nieuws. Nu de andere wijkbureaus nog, zoals in Haagse Hout.'

Deel dit artikel: