Jarenlange celstraf voor Haagse shishamoord op 17-jarige

DEN HAAG - De 20-jarige Mustaf S. moet 12 jaar de cel in voor het neerschieten van de 17-jarige Azad Sahin in een shishalounge in Den Haag. Het slachtoffer overleed een dag later. De aanleiding zou een ruzie om een met lachgas gevulde ballon zijn. S. bekende de moord: 'Hij wilde me vuistslagen geven, maar hij miste. Voor ik het wist, had ik twee kogels afgevuurd en rende ik weg.'
De schietpartij in shishalounge VLVT op de hoek van de Laan van Meerdervoort en de Tasmanstraat in april 2018 was vastgelegd op video. Na de schietpartij ging Mustaf S. ervandoor. Een week later werd hij toevallig aangehouden bij een verkeerscontrole op de A58.
In de rechtbank vertelde S. dat Azad klooide met een ballon en die op een vriend van S. gooide. Er ontstond ruzie, S. werd weggetrokken, maar rukte zich los, trok een pistool en schoot. 'Het had niet mogen gebeuren, maar het is gebeurd', zei de verdachte.

Bekende van justitie

S. is volgens het Openbaar Ministerie (OM) geen onbekende bij justitie en hulpverleningsinstanties. Zijn ouders stapten naar de politie om te waarschuwen voor hun zoon. Hij is twee keer door de kinderrechter veroordeeld voor diefstal en werkte beperkt mee aan een psychisch onderzoek. Het OM eiste 12 jaar cel tegen Mustaf S.