West Wekker: Verdachten woningoverval Pijnacker voor de rechter

REGIO - Goedemorgen! Vandaag staan twee mannen van 20 en 21 jaar uit Amsterdam voor de rechter vanwege een brute woningoverval in Pijnacker vorig jaar maart. En verder: een fiets die nooit meer omvalt? Wij gaan het testen!

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De twee mannen uit Amsterdam die worden verdacht van een woningoverval in Pijnacker in maart vorig jaar verschijnen vandaag voor de rechter. De mannen van 20 en 21 jaar oud drongen het huis binnen en sloegen en schopten de bewoonster. Ook werd ze aan de haren de trap opgesleurd. Volgens het OM kreeg ze een wapen tegen haar hoofd gedrukt en werd opgesloten in een slaapkamer.
  • Een fiets die nooit meer omvalt. Het lijkt te mooi om waar te zijn, maar dankzij een uitvinding van het fietslab van de TU Delft is het toch mogelijk. De 'stuurassistent' zorgt ervoor dat fietsen zichzelf overeind houden als ze dreigen om te vallen. Wij maken vandaag een testritje.
  • Ze worden ook wel 'het witte goud' genoemd: asperges. Maar de prijs die apergetelers afgelopen week kregen voor deze groente, kwam uit op een absoluut dieptepunt: 3,50 euro per kilo. Bovendien begint het aspergeseizoen dit jaar eerder vanwege de warme februarimaand. Bij Aspergehof Noordam in Woubrugge zijn ze nu een week of drie bezig met de asperges. Door brekend nieuws lukte het ons gisteren niet om langs te gaan bij Noordam, vandaag wagen een nieuwe poging om te vragen hoe zij met de prijsdaling en de drukte omgaan.

Weer: Vandaag hebben we een zonnige dag waarbij de temperaturen oplopen tot zo'n 20 graden.
Afbeelding

Beeld: MeteoGroup

Ga je vandaag met de auto op pad? Check dan hier de files.

Wat je verder nog moet weten:

  • Het is vandaag Witte Donderdag, de donderdag voor Pasen waarop volgens de christelijke religie het Laatste Avondmaal plaatsvond. Traditiegetrouw vindt de afgelopen jaren The Passion plaats op deze dag en vandaag zal dat niet anders zijn. Dordrecht vormt het decor voor de negende editie van dit spectakel, waarbij bekende artiesten het eeuwenoude verhaal van lijden, sterven en de opstanding van Jezus in een nieuw jasje steken aan de hand van hedendaagse Nederlandse popnummers.
  • Ter gelegenheid van het 350ste sterfjaar van Rembrandt van Rijn organiseert basisschool De Meerpaal uit Leiden het project 'Rembrandt en de Gouden Eeuw'. Het project haakt in op het Rembrandtjaar, laat kinderen op een andere manier naar kunst kijken en zorgt voor samenhang tussen verschillende vakken. Het project mondt uit in een expositie van het werk dat de kinderen hebben gemaakt, die vanavond wordt geopend door burgemeester Lenferink.

Vanavond in TV West: Gewoon zo dus (herhaling)
In acht afleveringen duikt presentator Manuel Venderbos in het leven van mensen met een beperking, die ook heel veel mogelijkheden hebben. 'Na een paar minuten ben je iemands beperking al vergeten. Deze mensen zijn heel gewoon. En zeg nou eerlijk: wie is nou eigenlijk normaal?', zegt Manuel. De Gemiva-SVG Groep ondersteunt mensen die door een beperking ondersteuning nodig hebben bij hun leven in de samenleving. Het gaat om kinderen en volwassenen met een verstandelijke of lichamelijke beperking, een chronische ziekte of niet-aangeboren hersenletsel. Ook mensen die om een andere reden ondersteuning nodig hebben kunnen daarvoor terecht bij de stichting.

Meer over dit onderwerp:
WEST WEKKER
Deel dit artikel: