Definitief geen belevingscentrum voor 40-plussers in Leidschendam

LEIDSCHENDAM - Aan de Scheepswerf in Leidschendam komt definitief geen domotica-belevingscentrum. Dat is een plek waar 40-plussers kennis kunnen maken met technische snufjes voor in huis. Dat heeft de Raad van State besloten.

De raad vindt dat het belevingscentrum teveel lijkt op detailhandel. Ook is het aangevraagde horecagedeelte veel te groot. 'Daarom pas het niet binnen de bestemming maatschappelijke doeleinden', aldus de Raad van State.

Het belevingscentrum is een initiatief van voormalig ict-ondernemer Thomas van der Hoeven uit Voorburg. In 2016 kreeg hij een vergunning van de gemeente, maar die werd teruggetrokken na hevige protesten uit de buurt.

Handdoek in de ring

Van der Hoeven stapte in januari naar de Raad van State, waar hij zei dat hij de handdoek in de ring ging gooien omdat de bouwkosten van zijn centrum te hoog zijn geworden. Hij wilde echter wel een uitspraak van de Raad van State over de geweigerde vergunning. Woensdag kreeg hij van de hoogste bestuursrechter te horen dat zijn beroep tegen de gemeente ongegrond is.

Meer over dit onderwerp:
LEIDSCHENDAM RAAD VAN STATE BELEVINGSCENTRUM
Deel dit artikel: