Misbruikcoach HAAG Atletiek komt vrij

DEN HAAG - Atletiekcoach Jerry M., die ervan wordt verdacht ontucht te hebben gepleegd met meerdere meisjes, komt donderdag op vrije voeten. De rechtbank in Rotterdam heeft eerder deze week besloten dat M. de rechtszaak in vrijheid mag afwachten. Wel moet hij zijn paspoort inleveren, zich melden bij de reclassering en mag hij geen contact opnemen met vermeende slachtoffers. M. was ook actief bij HAAG Atletiek.

M. werd op 1 april opgepakt en is sindsdien verhoord. Er waren vier aangiften tegen hem binnengekomen. Dat aantal is gelijk gebleven, meldde een woordvoerster van het OM.

In januari begon het onderzoek naar de 59-jarige verdachte, die bij verschillende sportverenigingen in Nederland werkte. Aanleiding waren onder meer publicaties in de media over misbruik en aanranding van meisjes die hij trainde. Dat zou zijn gebeurd tussen 1982 en mei 2017 en de meisjes waren destijds tussen de 11 en 18 jaar.

Bekend

Afgelopen zomer had de trainer bij de tuchtcommissie van het Instituut Sportrechtspraak (ISR) een bekentenis afgelegd over de misbruikverdenkingen tegen hem.

De Atletiekunie heeft hem daarop voor het leven geroyeerd, de zwaarst mogelijke sanctie binnen het tuchtrecht van de sportbond. De unie zei dat ze niet zelf aangifte kon doen bij de politie maar afhankelijk was van aangiften van slachtoffers.

LEES OOK: 'Politie wist van misbruikcoach'

Deel dit artikel: