Den Haag aantrekkelijk voor internationale organisaties

© Omroep West
DEN HAAG - Den Haag is in trek bij internationale organisaties. Het afgelopen jaar zijn er in de stad zestig nieuwe bijgekomen. Deze groei levert Den Haag vierduizend nieuwe banen op. Dat schrijven de wethouders Saskia Bruines (D66) en Boudewijn Revis (VVD) in de nieuwe gebiedsvisie voor de Internationale Zone.
Den Haag profileert zich al jaren als internationale stad van vrede en recht. Er is zelfs een gebied aangewezen dat dienst doet als vestigingsplaats voor internationale instellingen. Het gebied strekt zich uit over een groot deel van de stad en loopt van Benoordenhout tot het Gemeentemuseum.
Deze Internationale Zone is volgens het college belangrijk voor de economie van Den Haag. Nieuwe organisaties willen zich er vestigen en bestaande organisaties breiden zich uit. De gemeente Den Haag heeft onderzocht hoe ze de groei van deze internationale organisaties kunnen faciliteren, met behoud van karakteristieke wijken en het groen.

Bouwprojecten

Daaruit is gekomen dat rondom het Vredespaleis, het World Forum en de Frederikkazerne nog ruimte is voor nieuwe bouwprojecten. Verder wil het college zorgen voor sneller openbaar vervoer en nieuwe routes voor de wandelaar, de fietser en de automobilist.
'De Internationale Zone is het visitekaartje voor Den Haag als internationale stad van de thema's Vrede en Recht', zegt wethouder Saskia Bruines (D66). 'Deze thema's zijn een belangrijke motor voor economische groei en innovatie in de stad. De groei van de Internationale Zone zorgt niet alleen voor nieuwe banen, maar leidt ook tot sociale vernieuwingen in de stad. Hiermee krijgt werken aan een vreedzame, veilige en rechtvaardige wereld ook betekenis in de stad zelf.'