Toerist wordt gewaarschuwd met video: zo maak je een 'tulpvriendelijke selfie'

REGIO - Toeristen moeten oppassen dat ze geen tulpen vertrappen als ze een bezoek brengen aan de bollenvelden in ons land. Dat is de boodschap van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC). De organisatie heeft een filmpje gemaakt, dat toeristen moet leren hoe ze een 'tulpvriendelijke selfie' kunnen maken.

In de video worden de bollenvelden en de tulp getoond terwijl een stem een soort ode aan de Nederlandse boer en zijn tulp brengt. Aan het einde zegt de stem dat 'een vijand loert van boven, onbedoeld vernietigend'. Even later vertrapt een dame een tulp om vervolgens vrolijk het bloemenveld in te rennen. De boodschap aan het einde: geniet van de bollenvelden, maar doe het tulpvriendelijk.

In de strijd tegen de selfie makende toeristen en kapot getrapte bloembollen, werden eerder al waarschuwingsborden geplaatst door bloemenkwekers in de Bollenstreek. Naast de waarschuwingsborden werd ook een campagne gestart om de toeristen uit de bollenvelden te houden. Volgens het NBTC komen dit paasweekeinde ongeveer een miljoen buitenlandse toeristen naar Nederland.

LEES OOK:

Meer over dit onderwerp:
BOLLENSTREEK TOERISTEN CAMPAGNE BOLLENVELD
Deel dit artikel: